Welke iPhone 6s A9-chip heb jij ?

iPhone 6s chips beïnvloeden accuduur

Als jij een iPhone 6s (Plus) besteld heb dan is de kans groot dat je deze morgen geleverd krijgt. Het eerste wat veel nieuwe iPhone 6s-eigenaren zullen doen is kijken welke chip er in hun iPhone 6s (Plus) zit. Apple heeft twee fabrikanten de A9-chip laten produceren te weten Samsung en het Taiwanese TSMC. Dit zijn de vaste fabrikanten van Apple. Alleen schijnt de accuduur tussen de twee A9-chip behoorlijk te verschillen, de ene chip is veel zuiniger dan de andere.Ondanks dat beide chips zijn gemaakt volgens het FinFET-procédé heeft Samsung daarbij voor een 14nm-proces gekozen en de chip geproduceerd door TSMC op 16nm. In eerste instantie dacht men dat je beter af was met de Samsung chip omdat het productieproces nieuwer is. Nu dat er al enkele benchmark-tests zijn uitgevoerd blijkt dat je toch beter de TSMC-chip kunt hebben.

TSMC chip zuiniger

Buiten dat de TSMC chip zorgt voor een betere performance is deze ook een stuk zuiniger in gebruik. Het blijkt dat de batterij van een iPhone 6s bijna twee uur langer mee gaat als deze een TSMC chip heeft. Bij intensief gebruik gaat de Samsung chip ca. 6 uur mee terwijl je met de TSMC-chip je iPhone 6s bijna 8 uur intensief kunt gebruiken.

Hieronder de resultaten van de accutest TSMC-chip (links) en de Samsung-chip (rechts):
Batterijduur iPhone 6s

Hieronder op de foto zijn de performanceverschillen goed te zien: links TSMC (67.146), rechts Samsung (65.837).

Apple-iPhone-6s-TSMC-vs-Samsung-A9-processors

Het verschil is niet heel groot maar toch komt de TSMC-chip met alle tests beter uit de bus.

Hoe groot is de kans dat je een bepaalde chip hebt ?
Bij een iPhone 6s is de kans 40% dat je een TSMC-chip hebt en bij de iPhone 6s Plus is de kans 70% op een TSMC-chip. Er is niet bekend hoe de chips zijn verdeeld over de verschillende modellen, bijvoorbeeld voornamelijk TSMC-chips in de 16GB iPhones.
verhouding-a9-chip

Zo ontdek je welke chip jouw iPhone 6s heeft

Een manier om te zien welke A9-chip er in jouw iPhone 6s (Plus) zit, is om de app Lirum Device Info Lite – System Monitor te installeren. Hiermee zie je aan het typenummer welke chip er in jouw iPhone 6s zit.Samsung: N71AP (iPhone 6s) en N66AP (iPhone 6s Plus)
TSMC: N71MAP (6s) en N66MAP (iPhone 6s Plus)

iPhone 6s reserveren

  • Vodafone € 54,00 p.mnd. telefoon: € 39,99
  • KPN € 54,00 p.mnd. telefoon: € 99,-
  • T-Mobile € 52,00 p.mnd. telefoon: € 99,95
Volg en Like ons:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *