Vliegtuigmodus-bug bij iPhone 7

De iPhone 7 heeft een vliegtuigmodus-bug. Het kan voorkomen dat als je de iPhone 7 uit de vliegtuigmodus haalt je geen mobiele data kunt gebruiken. Je zult de iPhone dan opnieuw moeten opstarten, Apple is ondertussen bezig een oplossing te vinden voor dit probleem.

Vliegtuigmodus iPhone 7

Zodra je de iPhone 7 uit de vliegtuigmodus haalt dan krijg je “geen service” te zien in het display. Als je een smartphone op vliegtuigmodus zet dan wordt de mobiele data geblokkeerd en zodra je de vliegtuigmodus uitzet zou je weer gebruik moeten kunnen maken van de mobiele data. Apple is al bezig om naar een oplossing te zoeken zo blijkt uit geheime documenten welke website MacRumors wist te bemachtigen.
iPhone 7 kopen
Apple heeft aan winkels waar je de iPhone 7 kunt kopen geadviseerd om klanten te vertellen dat ze de iPhone 7 moeten herstarten als deze uit de vliegtuigmodus wordt gehaald. Mocht een herstart ook niet helpen dan moet de simkaart uit het toestel gehaald worden en deze moet er weer opnieuw worden ingestopt. In deze video is te zien dat de iPhone 6s wel gebruik kan maken van de mobiele data en dat de iPhone 7 geen service heeft nadat ze uit de vliegtuigmodus zijn gehaald.

Bestel de iPhone 7

Sissend geluid

Zoals wel vaker gebeurt na het uitkomen van een nieuwe smartphone heeft de iPhone 7 nog een probleempje. Zo zou er een sissend geluid zijn te horen zodra de iPhone 7 zwaar wordt belast. Net als het vliegtuigmodus probleem heeft Apple ook dit probleem nog niet officieel bevestigd. Het sissende geluid is overigens nog maar bij enkele iPhones ontdekt, mogelijk dat het te maken heeft met de nieuwe A10 Fusion-chip.

Sissend geluid iPhone 7

A10 Fusion-chip

De quad-core processor heeft twee kernen voor zwaardere taken en twee energiezuinige kernen voor simpele taken. Hierdoor is de iPhone 7 een stuk zuiniger in z’n energiegebruik. Het sissende geluid kan worden veroorzaakt door de RF-transmitter, een bepaalde vorm van interferentie met het speakersysteem of een ander elektromagnetisch effect. Er is geen reden tot paniek dat de iPhone 7 zou kunnen exploderen.

Doordat de iPhone 7 massaal wordt verkocht zijn er altijd wel enkele exemplaren waar iets niet aan deugt. Dit soort klachten verdwijnen uiteindelijk vanzelf weer. Als je het echt niet vertrouwd dan kun je natuurlijk naar de dichtstbijzijnde Apple Store gaan. Je moet er wel rekening mee houden dat er geen grote voorraden aanwezig zullen zijn. Het zal dus niet in alle gevallen zo zijn dat je de iPhone 7 kunt omruilen. Omdat het sissende geluid heel moeilijk hoorbaar is heeft ook niet iedere iPhone 7-bezitter er meteen erg in.

Volg en Like ons:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *