Verschil A9-chips bijna niet merkbaar

Verschillen A9-chips te verwaarlozen

Apple heeft voor de productie van de A9-chip twee verschillende fabrikanten ingeschakeld en nu bleken de A9-chips behoorlijke verschillen te vertonen. Uit benchmarktests bleken de chips van TSMC beter te presteren dan de chips welke zijn geproduceerd door Samsung. Ook de batterijduur was aanzienlijk langer bij de chips van TSMC. Vandaag zijn er opnieuw tests uitgevoerd en de verschillen blijken allemaal wel mee te vallen en zeker de gemiddelde gebruiker zal hier niets van merken.


Niet merkbaar voor de normale gebruiker

Bij de benchmarktest ging de batterij van de iPhone 6s met een A9-chip van TSMC 8 uur mee bij intensief gebruik, terwijl de Samsung chip het 6 uur lang vol hield. Bij dergelijke tests wordt de iPhone zo intensief gebruikt dat dit voor de normale gebruiker niet representatief is.

Om dit te laten zien heeft You-tuber Austin Evans een uur lang een video afgespeeld op twee iPhones met verschillende chips en na een uur was het verschil in batterijduur één procent. De TSMC chip is dus iets zuiniger maar hier zal je dus weinig van merken.

Je kunt dus concluderen dat bij echt intensief gebruik de TSMC chip zuiniger is maar de gemiddelde gebruiker zal er niets van gaan merken.Hieronder in de twee video’s kan je het verschil tussen beide A9-chips zelf zien.

Volg en Like ons:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *