De iPhone 7 camera’s

Gisteren avond werd de iPhone 7 aangekondigd en als er één onderdeel flink geüpgrade is dan is het de camera wel. Vooral de camera van de iPhone 7 Plus heeft een ware metamorfose ondergaan. We beschrijven hier wat er allemaal is verbeterd aan de camera van de iPhone 7 en 7 Plus.

Bestel de iPhone 7

Camerasysteem vernieuwd

Alle iPhone 7 toestellen hebben een heel nieuw camerasysteem gekregen, dit systeem maakt gebruik van een lens die uit zes elementen bestaat waardoor er nog scherpere foto’s gemaakt kunnen worden. De camera heeft 50 procent meer lichtopbrengst en dit is te danken aan de True Tone Flash-flits welke bestaat uit 4 LED-lampjes. Apple heeft een nieuwe sensor toegevoegd waardoor de iPhone 7 flikkering van kunstmatig licht kan waarnemen en daar zal de foto weer op worden aangepast. Om de kleuren beter tot hun recht te laten komen is er Wide color gamut toegevoegd.
iphone-7-camera

12 megapixel en groter diafragma

Niet alleen de iPhone 7 Plus heeft een flinke upgrade aan de camera ondergaan maar ook de camera van de iPhone 7 is flink aangepakt. De camera heeft nu 12 megapixels, hierdoor zal de sensor 60 procent sneller en 30 procent energiezuiniger zijn. Het diafragma van de iPhone 7 camera is vergroot naar f/1.8, de sensor kan hierdoor 50 procent meer licht opnemen. Als je dus foto’s maakt in een omgeving met weinig licht zullen deze er toch goed uit komen te zien. Nieuw op de iPhone 7 is optische beeldstabilisatie dit wordt op onder andere Live Foto’s gebruikt.

FaceTime camera 7 megapixel

De camera aan de voorkant van de iPhone 7 is ook geüpgrade, deze heeft nu 7 megapixels. Met de iPhone 7 zul je dus betere selfies maken en helderdere FaceTime gesprekken kunnen voeren. De nieuwe lens aan de voorkant van het toestel zorgt ervoor dat je foto’s maakt met natuurgetrouwe kleuren en dankzij de beeldstabilisatie zal je strakkere foto’s kunnen maken.

Image Signal Processor

De verbeteringen aan de camera komen door de nieuwe ISP (Image Signal Processor) welke een sterke rekenkracht bezit. De chip is zo slim dat deze objecten en personen kan herkennen en zal aan de hand van wat hij herkent de lens scherpstellen, de belichting regelen, de ruisreductie instellen en zo zijn er nog meer trucjes die mogelijk zijn. De chip is ontworpen door Apple en de chip is niet alleen slim maar ook ontzettend snel zo kan hij in 25 milliseconden meer dan 100 miljard acties uitvoeren.

iPhone 7 Plus camera

Het paradepaardje is wel de camera van de iPhone 7 Plus. Deze heeft namelijk twee camera’s van 12 megapixel. Een van deze camera’s is de groothoeklens net zoals de iPhone 7 die ook heeft. De tweede camera is de telelens van 56mm, hiermee kan je inzoomen zonder een echte telelens nodig te hebben. Een telelens zou de iPhone 7 Plus een heel stuk onhandiger en zwaarder maken. Je kunt hardwarematig tot 2 keer inzoomen en digitaal zoom je in tot 10 keer. Je maakt hierdoor veel betere foto’s zodra je inzoomt dan dat je voorheen kon doen met de iPhone.
iphone-7-plus-camera

Scherptediepte

Apple-marketingbaas Phil Schiller noemde het tijdens de presentatie een doorbraak op fotografie gebied, “bokeh” er werd verwezen naar het foto-effect dat zichbaar was in de uitnodiging voor het media-evenement in september 2016. Het gaat om schermdiepte, de persoon op de voorgrond is scherp en de achtergrond is wazig. Normaliter kan dit alleen met een hele goede camera, maar Apple heeft deze functionaliteit nu ook in de camera van de iPhone 7 Plus weten te monteren. Om dit soort foto’s te maken worden beide camera’s van de iPhone 7 Plus gebruikt, de ene camera herkent de persoon of het object wat scherp gefotografeerd moet worden en de andere camera legt de achtergrond wazig vast.

De software die deze techniek mogelijk maakt zal later dit jaar uit gaan komen. Je zou het bokeh-effect ook met je huidige iPhone kunnen nabootsen maar dit heeft een veel minder mooi resultaat.

Pre-order iPhone 7

Je kunt vanaf vrijdag 9 september 9:00 uur een pre-order plaatsen om de iPhone 7 of 7 Plus te bestellen. Nederland behoort dit keer bij de eerste groep landen welke de iPhone 7 mag gaan verkopen. Als je een pre-order plaatst zal je de iPhone 7 op 16 september thuisbezorgd krijgen.

Plaats hier jouw pre-order.

Volg en Like ons:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *