iPhone SE krijgt 4K-camera

De iPhone SE zal dezelfde 4K-camera krijgen als de iPhone 6s. Volgende week op 21 maart zal de nieuwe iPhone worden aangekondigd op een speciaal Apple-event. De iPhone SE kopen kan al vanaf 24 maart in Nederland. De iPhone SE zal een 4-inch scherm hebben dit is dus hetzelfde als de iPhone 5 heeft. Tijdens het iPhone-event zal ook de iPad Pro onthuld worden.


iPhone SE specificaties

De specificaties van de iPhone SE zijn een flinke verbetering ten opzichte van de iPhone 5. Als we de geruchten mogen geloven dan heeft Apple de A9-chip in de iPhone SE geplaatst. Dit is dezelfde chip als ook in de iPhone 6s zit. De nieuwe iPhone wordt dus een echte krachtpatser.

Geheugen
De opvolger van de iPhone 5 zal dan dezelfde chip krijgen als de iPhone 6s, of deze iPhone ook net zoveel werkgeheugen zal krijgen dat is te betwijfelen. De iPhone 6s heeft namelijk 2GB werkgeheugen, om de prijs laag te houden heeft Apple voor de SE waarschijnlijk gekozen voor 1GB.

Camera
De iPhone SE krijgt dus dezelfde camera als de iPhone 6s, dit betekent 12 megapixel. Apple brengt geen budget toestellen uit en dat blijkt nu wel weer met de SE. De SE is de tweede iPhone met zoveel megapixels.

Scherm en het design
De iPhone SE zal een afmeting van 4-inch hebben en gemaakt worden van metaal. Het uiterlijk lijkt erg op die van de iPhone 6 zo blijkt uit uitgelekte tekeningen. De antennestrepen aan de achterkant van het toestel zullen dus ook op de iPhone SE te zien zijn. De kleuren waarin de SE zal worden gemaakt zijn zilver, goud, spacegrijs en rosegoud. De hoeken van het toestel zullen afgerond zijn.

Dat de SE een afmeting van 4-inch heeft is voor veel mensen goed nieuws. Er was namelijk veel vraag naar een nieuw 4-inch toestel, de voornaamste reden is dat dit formaat smartphone makkelijk met één hand te bedienen is. Er zullen dan ook veel mensen die nu nog met de iPhone 4, 4s of 5 rond lopen gaan upgraden naar de iPhone SE. We kunnen een Retina-scherm met een schermresolutie van 1136 bij 640 pixels verwachten.

De iPhone SE zal mogelijk niet worden uitgerust met 3D Touch. Dit zou de prijs van het toestel ook flink opdrijven en Apple zou 3D Touch alleen in de duurdere toestellen plaatsen.iPhone SE release datum
De release datum van de iPhone SE zal mogelijk al op 24 maart zijn. De iPhone SE zal op 21 maart worden aangekondigd. Normaal gesproken worden de nieuwe toestellen niet meteen in Nederland en België verkocht maar omdat het niet om een flagship-toestel gaat verwachten we dat de iPhone SE op 24 maart ook hier gewoon in de winkels komt te liggen. Het eerste flagship-toestel zal de iPhone 7 worden. Deze kunnen we in het najaar van 2016 verwachten.

iPhone SE prijs
Je wilt natuurlijk ook weten wat de prijs van de iPhone SE zal worden. Het gaat hier om een middenklasse toestel en we verwachten dat de prijs van de iPhone SE €509 (16GB) en €559 (64GB) zal worden. Dit zijn dezelfde prijzen als die van de iPhone 5s. Met de komst van de iPhone SE zal de iPhone 5s mogelijk uit de winkels verdwijnen en zal deze een stuk goedkoper gaan worden. Als je dus nog een 4-inch toestel wilt hebben dan zou je de iPhone 5s kunnen kopen, mogelijk is dit ook de laatste iPhone met 32GB geheugen. De iPhone SE kan je kopen in een 16GB en een 64GB uitvoering.

Volg en Like ons:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *