De iPhone 7 en 7 Plus zijn op vrijdag 9 september vanaf 9:00 uur in de voorverkoop gegaan. Vanaf vrijdag 16 september zijn de nieuwe iPhones leverbaar.

De iPhone 7 is de opvolger van de iPhone 6s. De iPhone 7 is vanaf 16 september leverbaar en dit jaar horen Nederland en België ook bij de eerste groep landen waar je de iPhone 7 kunt kopen. Hieronder lees je wat de specificaties van de iPhone 7 zijn en in welke uitvoeringen de iPhone 7 uit zal komen.

iPhone 7 releasedatum

De iPhone 7 is op 9 september in de voorverkoop gegaan. Vanaf 16 september is de iPhone 7 leverbaar en kun je het toestel ook in Nederland los kopen. Inmiddels krijg je voordeel op een telefoon abonnement.


iPhone 7 uitvoeringen

iPhone 7De iPhone 7 is er ook in twee tinten zwart, een normale zwarte en een gitzwarte uitvoering. De beschikbare kleuren zijn: gitzwart, zwart, (rosé)goud en zilver.

Opslagruimte iPhone 7
Buiten dat Apple met de kleuren heeft lopen spelen is er ook iets met de opslagruimte van de nieuwe iPhone gebeurd. Je kunt deze nu niet meer in de 16GB versie kopen. Het instapmodel begint met een opslagruimte van 32GB verder is er ook een 128GB en 256GB uitvoering beschikbaar.

iPhone 7 specificaties

Ondanks dat er aan het design van de iPhone 7 weinig is veranderd zijn de specificaties wel behoorlijk geüpgrade. De belangrijkste aanpassingen aan de iPhone 7 zijn:

  • De iPhone 7 is water en stofbestendig
  • Een veel betere camera
  • De hoofdtelefoonaansluiting is verdwenen
  • De homeknop is vernieuwd

iphone-7-plus-camera

iPhone 7 camera

De camera van de iPhone 7 is flink onder handen genomen door Apple. Je fotografeert nu met een 12-megapixel camera waarvan de lens is vergroot. Er is een nieuwe techniek toegepast met de term ISP (Image Signal Processor) waardoor je nog scherpere foto’s kunt maken met jouw iPhone.
Frontcamera
Ook de frontcamera is aangepakt deze is nu 7 megapixel, de iPhone 6s heeft een 5 megapixel frontcamera. De frontcamera beschikt tevens over automatische beeldstabilisatie. Dus het maken van selfies zal nu nog betere foto’s opleveren. De nieuwe flitser op de iPhone 7 laat 50% meer licht door, waardoor je ook met mindere lichtomstandigheden prima foto’s kunt maken.

iPhone 7 Plus camera

De iPhone 7 Plus heeft een dubbele camera gekregen iets wat we nog niet eerder hebben gezien bij de iPhone. De dubbele camera bestaat uit een groothoeklens en een telefotolens van 56 mm. Je kunt met de iPhone 7 Plus dus veel makkelijker inzoomen, je zoomt met de camera hardwarematig tot 2 keer in en softwarematig kan je tot 10 keer inzoomen. De twee lenzen voegen de foto’s welke ze apart maken samen tot één scherpe foto.

Apple heeft verder een nieuwe camerafunctie toegevoegd, iets wat een doorbraak in de fotografie werd genoemd. Het heet ‘bokeh’ en het heeft te maken met scherptediepte. Je kunt bijvoorbeeld een persoon op de voorgrond scherp fotograferen terwijl de achtergrond wazig wordt weergegeven.

Als je van fotograferen houdt dan is de iPhone 7 Plus een echte aanrader.


iPhone 7 prijs

De prijs van de iPhone 7 is van ieder model met 20 euro omhoog gegaan maar je krijgt hiervoor wel 2 keer zoveel opslagruimte. De prijzen hieronder gelden als je een los toestel koopt. Als je een iPhone 7 i.c.m. een abonnement besteld dan betaal je eenmalig een lager bedrag en de rest wordt uitgespreid over de periode dat je aan het abonnement vast zit.

Als je de iPhone 7 wilt kopen dan zal je snel geneigd zijn om voor het 128GB model te gaan, maar als je het uitgebreidere iCloud abonnement hebt afgesloten is de 32GB versie voldoende voor de meeste gebruikers. Je bent dan toch weer 110 euro goedkoper uit!
iphone-7

Betere accuduur

Het was een vaak gehoorde klacht de accuduur van de iPhone. Apple heeft hier iets mee gedaan en het resultaat is dat de iPhone 7 een betere accuduur heeft. De reden dat de accu langer mee gaat heeft meer te maken met de prestaties van de nieuwe A10-chip. Deze chip is maar liefst 40 procent sneller dan de A9-chip van de iPhone 6s en 33 procent energiezuiniger! De A10-chip is dan ook de reden dat de iPhone 7 langer mee gaat op een volgeladen accu dan de iPhone 6s.

Je zou nu 40 uur draadloos muziek kunnen luisteren met de iPhone 7 en met de iPhone 7 Plus zelfs 60 uur! Je kunt met de iPhone 7 13 uur internetten en met de iPhone 7 Plus een uurtje langer.
iphone-7-accuduur

Water en stofbestendig

De iPhone 7 is de eerste iPhone welke stof en waterbestendig is. De iPhone 7 is IP67-gecertificeerd, je kunt nu dus in de regen bellen en als je de iPhone een keer per ongeluk in de wc laat vallen is er ook niets aan de hand.
iphone-7-waterbestendig

iPhone 7 zonder hoofdtelefoonaansluiting

Het was even wennen een iPhone zonder hoofdtelefoonaansluiting, maar het was nodig om de iPhone 7 waterbestendig te maken. Apple zou Apple niet zijn als ze niet een mooie oplossing zouden bedenken en dus moet je nu muziek luisteren via de Bluetooth of de Lightning-poort. Je hebt tegenwoordig wel Lightning- of Bluetooth-oordopjes nodig of de adapter. Bij de iPhone 7 en 7 Plus zul je een setje Lightning EarPods en een adapter voor 3,5mm-oordopjes meegeleverd krijgen. Je kunt ook de draadloze AirPods aanschaffen deze zijn te koop voor €179,-. De hoofdtelefoonaansluiting was volgens Apple een verouderde technologie en het stond de nieuwe ontwikkelingen in de weg.
iPhone 7 koptelefoonaansluiting

Stereo

Stereo geluid uit je iPhone 7, ook dat behoort nu tot de opties. Als je de iPhone 7 in landschapsweergave draait zal de onderspeaker en de telefoonspeaker worden gecombineerd tot een stereogeluid. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de gyroscoop, deze zorgt er ook voor dat Apps meedraaien zodra je het scherm kantelt. Volgens Apple zijn de speakers twee keer zo luid als de speakers van de iPhone 6s. Het dynamisch bereik is ook vergroot zodat je meer verschil tussen de verschillende tonen zal horen.
iphone-7-stereo-speakers

Nieuwe homeknop

De homeknop van de iPhone 7 is ook vernieuwd, Apple heeft er een nieuwe technologie op toegepast met de naam Taptic Engine. Deze technologie is ook al toegepast op de Apple Watch en de 12 inch-MacBook. De nieuwe homeknop geeft trillingen door, hierdoor zou deze beter aanvoelen en meer feedback geven aan de gebruiker. Je zult op deze manier meer het gevoel hebben dat je een knop indrukt.
iphone-7-homeknop

iPhone 7 met iOS 10

De iPhone 7 zal op iOS 10 draaien het nieuwe iOS welke op 13 september is uitgekomen. iOS 10 is op flink wat punten verbeterd ten opzichte van zijn voorganger iOS 9. Zo zijn de Berichten-app, het toegangsscherm en Siri flink aangepast.