iPhone 7 met Intel-chip

Een gedeelte van de iPhone 7 toestellen zal met een Intel chip worden uitgerust volgens Bloomberg. De modemchips komen in de iPhone 7 welke in de VS op het netwerk van AT&T draaien en de toestellen die buiten de VS verkocht worden. De andere toestellen zullen net als de andere iPhones zijn voorzien van de Qualcomm modemchip.

iPhone 7 chip fabrikanten

Eerder kwam het bericht al naar buiten dat er 1000 medewerkers van Intel bezig zouden zijn met de modemchips voor de iPhone 7. De iPhone 7 toestellen voor het Amerikaanse netwerk van Verizon en alle toestellen die naar China gaan zullen worden uitgerust met de Qualcomm-chip. Apple heeft voor twee chip fabrikanten gekozen om minder afhankelijk te zijn. De prijs voor de chips zal op de langere termijn omlaag gaan doordat Apple de twee fabrikanten tegen elkaar laat opbieden als het om de prijs van de chips gaat. Intel heeft de laatste jaren nieuwere technieken ontwikkeld waardoor ze nu snellere en betere chips kunnen produceren.

Apple zou Qualcomm nu voor iedere verkochte iPhone 15 dollar betalen. Analisten weten te melden dat de modemchips van Qualcomm beter presteren dan die van concurrent Intel. Dit zou te maken hebben met de datadoorvoer.

Op de officiële aankondiging van de iPhone 7 zullen we nog tot september moeten wachten. Inmiddels volgen de geruchten elkaar in rap tempo op. Zo zal het 16GB model verdwijnen en komt de iPhone 7 er in de kleur blauw. Verder zal het uiterlijk van de iPhone 7 niet veel afwijken van de iPhone 6(s). Als we de geruchten mogen geloven zal de 3,5 mm audio-aansluiting verdwijnen en zal Apple de Lightning-connector willen gebruiken voor het aansluiten van de oordopjes.

Releasedatum

De releasedatum van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus zal medio oktober zijn. Dus we zullen nog even geduld moeten hebben voordat we de iPhone 7 kunnen kopen. We verwachten over niet al te lange tijd te kunnen melden wat de iPhone 7 zou gaan kosten. We rekenen er op dat de prijs van de nieuwe iPhone niet veel zal verschillen met die van de iPhone 6s.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *