iPhone 7 goed verkocht

De iPhone 7 kopen kan inmiddels al weer ruim 2 weken en de nieuwe iPhone doet het beter dan vooraf werd gedacht. In de media verschenen vorige week berichten dat de verkoop van de nieuwe iPhone 25 procent lager lag dan verwacht, maar hier blijkt niets van te kloppen. De analisten van KGI vermoeden dat Apple de voorraden van de iPhone 7 kunstmatig laag houden. KGI heeft de cijfers van de verkoop verzameld en daaruit blijkt dat de verkoop beter gaat dan werd gedacht. Door de tekorten zijn er wel minder iPhone 7 toestellen verkocht in de eerste periode vergeleken met dezelfde periode vorig jaar toen de iPhone 6s uitkwam.

Provider
ModelAbb.Bestel
Vodafone
32GB€46,- p.m.Bestel
T-Mobile
32GB€ 52,- p.m.Bestel
KPN
32GB€ 57,- p.m.Bestel
Tele2
32GB€ 49,- p.m.Bestel

iPhone 7

Apple maakt geen verkoopcijfers van het eerste weekend bekend. De reden hiervoor is dat de tekorten een verkeerd beeld geven van de werkelijke vraag naar de iPhone 7. De kwartaalcijfers zullen ongeveer een beeld kunnen geven alleen geven deze geen uitsplitsing per model weer. We komen dan niet te weten hoeveel iPhone 7 en hoeveel iPhone 7 Plus toestellen er zijn verkocht.

Bestel de iPhone 7

70 tot 75 miljoen verkochte iPhones

KGI-analist Ming-Chi Kuo deed al een voorzichtige voorspelling en deze kwam uit op 65 miljoen stuks. Maar dit aantal zal nu al naar boven worden bijgesteld naar 70 tot 75 miljoen. De dubbele camera van de iPhone 7 Plus heeft een grote aantrekkingskracht waardoor er meer iPhones verkocht worden. Ook de terugroepactie van Samsung met betrekking tot de Galaxy Note 7 zou meespelen en de verkoopcijfers van de iPhone 7 op een gunstige manier beïnvloeden.

Een nog positiever beeld geven de cijfers van IBK Investment & Securities die zeggen 80 en 85 miljoen iPhones te produceren. De productie bij de Zuid-Koreaanse fabrikanten zou nog zijn opgevoerd naar 100 miljoen iPhone 7 toestellen. Dit aantal zal voor het einde van het jaar geproduceerd moeten zijn.

Shop
ModelPrijsBestel
CoolBlue iPhone 7
32GB€769,-Bestel
Mediamarkt iPhone 7
32GB€769,-Bestel
Typhone iPhone 7
32GB€769,-Bestel
Mobiel.nl iPhone 7
32GB€899,-Bestel
GSMWijzer iPhone 7
32GB€899,-Bestel
Phonehouse iPhone 7
32GB€909,-Bestel

Voorraden iPhone 7 bij providers laag

KGI heeft het vermoeden dat Apple de voorraden laag houdt zodat de providers snel zijn uitverkocht. De providers ontvangen ook minder iPhone 7 toestellen dan de Apple Stores. Wat ook meespeelt volgens KGI is het feit dat de iPhone 7 dit jaar in meer landen dan voorheen meteen in de verkoop ging. Normaal zaten landen als Nederland en België niet in de eerste verkoopronde. Dit jaar met de iPhone 7 verkoopstart was dit wel het geval, waardoor de voorraden over meerdere landen verspreidt moest worden.

iPhone 7 gitzwart

Van de gitzwarte iPhone 7 ligt de productie ook op een vrij laag peil. Kuo zegt dat van de gitzwarte uitvoering 60% tot 70% maar aan de kwaliteitseisen van Apple voldoen. Er is veel meer vraag naar de gitzwarte iPhone 7 dan Apple kan leveren. Dit heeft er mee te maken dat gitzwart een heel nieuwe kleur is.

Bij T-Mobile weten ze ook te melden dat het aantal pre-orders van de iPhone 7 vier maal hoger lag dan destijds met die van de iPhone 6.

Volg en Like ons:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *