iPhone 6s releasedatum, specificaties en prijzen

iPhone 6s kopenDe iPhone 6s kopen kan vanaf vrijdag 9 oktober 2015 in Nederland. En net als bij de andere S-modellen van de iPhone zal het uiterlijk nauwelijks gewijzigd zijn. De iPhone 6s zal intern wel weer op allerlei punten worden verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. De iPhone 6s zal onder andere een betere camera krijgen i.p.v. een 8-megapixel camera zal Apple bij de iPhone 6s een 12-megapixel camera inbouwen. De iPhone 6s zal ook de eerste iPhone zijn met een 3D Touch scherm en het intern geheugen wordt verdubbeld van 1GB naar 2GB. Op deze pagina zullen we je op de hoogte houden van alle nieuwtjes zoals de specificaties, de prijzen en de release datum van de iPhone 6s.

iPhone 6s kopen in Nederland

De iPhone 6s kopen kan in Nederland mogelijk vanaf 9 oktober 2015. De iPhone 6s komt er ook weer in een grotere uitvoering en deze zal onder de naam iPhone 6s Plus verkocht gaan worden. De iPhone 6s komt eerst in onder andere de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland in de winkels te liggen. In Nederland en België kan je één week daarna de iPhone 6s kopen en dit geldt ook voor de iPhone 6s Plus. Apple zal op 9 september een iPhone-event organiseren en daar zal de iPhone 6s gepresenteerd gaan worden aan het grote publiek.
iphone-6s

iPhone 6s design

iphone-6s-kleurenDe iPhone 6s zal qua design niet veel afwijken van zijn voorganger. Apple wijzigt het design eigenlijk nooit van het S-model en aangezien de iPhone 6 al een behoorlijk nieuw design heeft gekregen zal er nu bijna niets wijzigen. De iPhone 6s zal 4,7-inch groot zijn en de iPhone 6s Plus 5,5-inch.

iPhone 6s prijs en kleuren

De iPhone 6s kopen kan vanaf €699 voor het 16GB-model. De officiële prijzen zijn nog niet bekend gemaakt maar na 9 september zullen we ook dit te weten komen. De iPhone 6s zal uitkomen in drie kleuren: spacegrijs, zilver en goud en mogelijk introduceert Apple een nieuwe kleur namelijk roségoud.

De iPhone 6s zal verkrijgbaar zijn in een 16GB, 64GB of 128GB uitvoering.

iPhone 6s specificaties

De iPhone 6s zal op een aantal punten behoorlijk gewijzigd zijn. We hebben hieronder de belangrijkste specificaties voor je op een rijtje gezet.

 • 12-megapixelcamera
 • De camera van de iPhone 6s heeft een flinke upgrade gekregen. De iPhone 6s zal zijn uitgerust met een 12-megapixel camera, de huidige iPhones hebben een 8-megapixel camera.

 • 2GB RAM
 • De iPhone 6s heeft een intern geheugen van 2GB. Dit is een verdubbeling ten opzichte van het geheugen van de huidige iPhone. Het type geheugen is ook verbeterd. Apple heeft bij de iPhone 6s gekozen voor het LPDDR4-geheugen wat een stuk sneller maar ook duurder is dan het LPDDR3 geheugen welke nu nog wordt gebruikt.

 • A9-processor
 • De iPhone 6s krijgt de A9-processor welke weer krachtiger en sneller is dan de processor in de iPhone 6.

 • 3D Touch
 • Apple zou de iPhone 6s voorzien van een 3D Touch display. Deze techniek waarbij de drukgevoeligheid andere functies aanroept wordt ook al toegepast op de Apple Watch en de nieuwe MacBooks.

 • Saffierglas
 • De iPhone 6 zou al worden uitgerust met het sterke saffierglas maar wegens productie problemen werd de iPhone 6 toch niet voorzien van een scherm gemaakt van saffier. De iPhone 6s zou wel een scherm van saffierglas krijgen.

 • Grotere accu
 • De accu van de iPhone 6s zou wat groter zijn dan de huidige accu’s. Doordat Apple een kleiner moederbord inbouwt is er ruimte om een grotere accu in de iPhone 6s te plaatsen. Een grotere accu zou betekenen dat je langer doet met een volgeladen accu.iPhone 6s camera

De iPhone 6s zal een 12-megapixel camera krijgen. Apple zou ook de componenten en de software voor de camera flink verbeterd hebben. Er zou een RGBW-camerasensor van Sony gebruikt worden met een extra witte subpixel, deze zorgt ervoor dat de sensor minder licht doorlaat en toch meer details kan vastleggen. Met als resultaat dat de iPhone 6s camera nog betere foto’s zal maken dan de vorige iPhones.
force-touch-iphone-6s

iPhone 6s draait op iOS 9

De iPhone 6s zal geleverd worden met het nieuwe besturingssysteem van Apple: iOS 9. Wat weer de nodige verbeteringen met zich mee zal brengen, zo zal iOS 9 automatisch overschakelen op het 3G/4G netwerk zodra de WiFi zwak is. Met iOS 9 kan je multitasken op de iPad en zo zijn er nog vele verbeteringen aan het nieuwe iOS.

De iPhone 6s specificaties op een rij

 • Releasedatum iPhone 6s: oktober 2015
 • Kleuren: spacegrijs, zilver, goud, roségoud
 • Afmetingen: 138.3 x 67.1 x 7.1 mm
 • Gewicht: 143 gram
 • Scherm: 4,7 inch en 5,5 inch schermformaat
 • Camera: 12 megapixel-camera, 5 megapixel frontcamera
 • Video: 1080p met 30 frames per seconde
 • Geheugen: 2GB werkgeheugen (RAM)
 • Opslagruimte: 16/64/128GB (32GB is komen te vervallen)
 • Processor: Apple A9-chip met 1,5GHz triple core-processor
 • Netwerk: 3G, 4G, 4G+, Wi-Fi b/g/n
 • Besturingssysteem: iOS 9

Het laatste iPhone 6s nieuws:

iPhone-7

Apple bestelt minder iPhones

In september zal Apple de iPhone 7 presenteren en ondanks eerdere berichten waarin werd beweerd dat er een verkooprecord gebroken gaat worden bestelt Apple minder iPhones. Digitimes weet te melden dat Apple 30% minder iPhones gaat bestellen. Dit zou te maken hebben met de lagere verkoopcijfers. Lagere prijs Apple zou de Taiwanese toeleveranciers om lagere prijzen hebben gevraagd, ondanks dat er minder iPhones besteld gaan worden. Normaal gesproken vraag je alleen om korting bij grotere aantallen. TSMC de maker van de A10-chip gaat ook niet in op het verzoek om lagere prijzen te berekenen aan Apple. Het bedrijf is overigens

0 comments

iPhone 7 krijgt grotere accu

Het hing al een tijd in de lucht maar de iPhone 7 krijgt een grotere batterij. De capaciteit van de iPhone 7 zou 1.960 mAh zijn, dit is 14 procent meer dan de capaciteit 1.715 mAh van de iPhone 6s batterij. Een grotere batterij was ook wel nodig aangezien we tegenwoordig de iPhone steeds meer gebruiken en we blij mogen zijn als de iPhone één dag mee gaat met een volgeladen batterij. A10-processor Buiten dat de iPhone 7 een grotere batterij krijgt zal ook de nieuwe energiezuinige A10-processor bijdragen aan een langere batterijduur. Een ander punt waarmee energie zal worden

1 comment
iPhone 7

iPhone 7 met Intel-chip

Een gedeelte van de iPhone 7 toestellen zal met een Intel chip worden uitgerust volgens Bloomberg. De modemchips komen in de iPhone 7 welke in de VS op het netwerk van AT&T draaien en de toestellen die buiten de VS verkocht worden. De andere toestellen zullen net als de andere iPhones zijn voorzien van de Qualcomm modemchip. iPhone 7 chip fabrikanten Eerder kwam het bericht al naar buiten dat er 1000 medewerkers van Intel bezig zouden zijn met de modemchips voor de iPhone 7. De iPhone 7 toestellen voor het Amerikaanse netwerk van Verizon en alle toestellen die naar China

0 comments
iPhone 7

iPhone 7 net zo groot als iPhone 6s

De iPhone 7 zal qua afmetingen net zo groot worden als de iPhone 6s. Er is een afbeelding opgedoken waarop dit te zien is. De afbeelding is afkomstig van de Franse website Nowhereelse. De iPhone 7 heeft een schematische afmeting van 67,12 millimeter in de breedte en de lengte zou 138,3 millimeter bedragen. Op de afbeelding is te zien dat de camera van de iPhone 7 meer naar de rand is geplaatst. Of de camera net als bij de iPhone 6s ook zal gaan uitsteken dat is nog niet bekend. De dikte van de iPhone 7 is niet bekend gemaakt

0 comments
iPhone SE

iPhone SE krijgt 4K-camera

De iPhone SE zal dezelfde 4K-camera krijgen als de iPhone 6s. Volgende week op 21 maart zal de nieuwe iPhone worden aangekondigd op een speciaal Apple-event. De iPhone SE kopen kan al vanaf 24 maart in Nederland. De iPhone SE zal een 4-inch scherm hebben dit is dus hetzelfde als de iPhone 5 heeft. Tijdens het iPhone-event zal ook de iPad Pro onthuld worden. iPhone SE specificaties De specificaties van de iPhone SE zijn een flinke verbetering ten opzichte van de iPhone 5. Als we de geruchten mogen geloven dan heeft Apple de A9-chip in de iPhone SE geplaatst. Dit

0 comments