iPhone 6s waterbestendig

iPhone 6s een uur onder water

De iPhone 6s en de 6s Plus zijn inmiddels te koop in enkele landen. De nieuwe iPhones hebben dan ook al enkele val en buig testen ondergaan. Voor YouTuber Zach Straley was dit aanleiding om eens te kijken hoe waterbestendig de iPhone 6s en 6s Plus zijn.

iPhone 6s waterbestendig

Zach Straley wilde uitzoeken welke iPhone beter tegen water bestand is de iPhone 6s of de 6s Plus. Er is geen verschil tussen beide toestellen als het gaat om de waterbestendigheid. Beide toestellen werden een uur in een bak met water gelegd en nadat ze weer boven water kwamen bleken beide toestellen nog gewoon te werken. Er was geen waterschade te zien en ook Force Touch werkte nog normaal. De knoppen van de iPhones deden nog wat ze moesten doen en in de camera was geen water te bekenen. Het maken van foto’s en video’s werkte ook nog gewoon.


Wat laat de video niet zien

In de video is niet te zien of de speakers nog werken, al laat Zach Straley wel weten dat de speakers het nog goed doen in de comments op YouTube. Verder laat hij ook nog weten dat Touch-ID, de Lightning-poort en de koptelefoonaansluiting het ook nog prima doen. De iPhones overleven het dus een uur in een bak water wat betekent dat de iPhone 6s en 6s Plus waterbestendiger zijn dan hun voorgangers.

Apple maakt overigens geen reclame over de waterbestendigheid van de iPhones. Waarschijnlijk vindt Apple dat de combinatie water en iPhones niet de beste is.

Wij raden je ook niet aan om deze water test met je eigen iPhone 6s (Plus) te doen.

iPhone 6s en 6s Plus reserveren

TypeKleurPrijs 
iPhone 6S 16GBZilver – Goud – Spacegrijs – Roségoud€849,-Bestellen
iPhone 6S 64GBZilver – Goud – Spacegrijs – Roségoud€949,-Bestellen
iPhone 6S 128GBZilver – Goud – Spacegrijs – Roségoud€1049,-Bestellen
iPhone 6S Plus 16GBZilver – Goud – Spacegrijs – Roségoud€949,-Bestellen
iPhone 6S Plus 64GBZilver – Goud – Spacegrijs – Roségoud€1049,-Bestellen
iPhone 6S Plus 128GBZilver – Goud – Spacegrijs – Roségoud€1149,-Bestellen
Volg en Like ons:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *