iPhone 6s met twee varianten A9-chip’s

iPhone 6s kopenDat de iPhone 6s de nieuwe A9-chip heeft dat wisten we al maar er blijken twee verschillende chips in omloop te zijn. De ene is gemaakt door TSMC en de andere door Samsung. De twee A9-chips zijn niet hetzelfde en ook de afmetingen verschillen. Zo is de Samsung chip 10 procent kleiner dan de chip van TSMC.

Apple heeft voor twee fabrikanten gekozen om zo het risico te verspreiden dat er iets mis gaat bij het produceren van dit essentiële onderdeel. De A9-chip wordt dus door twee verschillende fabrikanten gemaakt. Chipworks heeft onderzocht of er een verschil tussen de chips van beide fabrikanten zit. De A9-chip van Samsung heeft productnummer APL0898 en is 96mm. De chip van TSMC met productnummer AAPL1022 is 104,5 mm.Energiezuiniger
De chip van Samsung blijkt de beste van de twee te zijn en het voordeel zit hem in het energieverbruik, de Samsung chip is zuiniger in gebruik. Of er ook een prestatieverschil tussen beide chips is dat is Chipworks nog aan het onderzoeken. Apple geeft wel vaker twee fabrikanten opdracht om een onderdeel voor een Apple apparaat te maken en eigenlijk zijn de onderdelen die Samsung maakt altijd beter. Een voorbeeld hiervan zijn de SSD’s van de MacBooks.

Pre-order iPhone 6s

Vanaf aanstaande vrijdag 2 oktober is het mogelijk om een pre-order te plaatsen bij enkele telecomproviders. Een week daarna zal de officiële verkoop van start gaan in Nederland en België. Je kunt dan terecht bij de Apple Stores en de officiële verkooppunten. Inmiddels zijn de levertijden van bepaalde uitvoeringen al opgelopen naar 3 tot 4 weken.
Afgelopen weekend ging de officiële verkoop in de eerste landen van start. Er werd meteen een verkooprecord gebroken er gingen 13 miljoen iPhone 6s toestellen over de toonbank. Vorig jaar toen de iPhone 6 en 6 Plus in de verkoop ging bleef het aantal steken op 10 miljoen exemplaren het eerste weekend.

Volg en Like ons:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Twitter

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *