iPhone 6s en iPhone 6s Plus aangekondigd

Apple heeft vanavond de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus aangekondigd in het speciaal daarvoor georganiseerde event in het Bil Graham Civic Center. Zoals wel al hadden verwacht is er weinig veranderd aan het design van de iPhone 6s als we deze vergelijken met zijn voorganger behalve dat er een roségouden kleur bij gaat komen.

Behuizing iPhone 6s

De nieuwe iPhones zullen van een nieuw soort aluminium gemaakt worden. Je kunt straks de iPhone 6s kopen in vier verschillende kleuren: zilver, goud, spacegrijs en roségoud. Het display van de iPhone 6s zal bedekt zijn met Ion-X-glas en niet zoals lang gedacht werd met saffierglas.
force-touch-iphone-6s

3D Touch

De geruchten welke we al vaker lazen klopte, de iPhone 6s zal net als de Apple Watch en de nieuwe MacBooks zijn voorzien van Force Touch. Alleen krijgen de nieuwe iPhones een uitgebreidere versie van Force Touch namelijk 3D Touch. Het display registreert dankzij deze nieuwe techniek hoe hard je op je display van de iPhone drukt en aan de hand daarvan kunnen er bepaalde functies uitgevoerd worden.

TypeKleurPrijs 
iPhone 6S 16GBZilver – Goud – Spacegrijs – Roségoud€849,-Bestellen
iPhone 6S 64GBZilver – Goud – Spacegrijs – Roségoud€949,-Bestellen
iPhone 6S 128GBZilver – Goud – Spacegrijs – Roségoud€1049,-Bestellen
iPhone 6S Plus 16GBZilver – Goud – Spacegrijs – Roségoud€949,-Bestellen
iPhone 6S Plus 64GBZilver – Goud – Spacegrijs – Roségoud€1049,-Bestellen
iPhone 6S Plus 128GBZilver – Goud – Spacegrijs – Roségoud€1149,-Bestellen

Taptic Engine

De iPhone 6s zal ook worden voorzien van een nieuwe techniek genaamd Taptic Engine. Er komen twee nieuwe bedieningsopties bij: Peek en Pop. Een Peek is een lichte druk waarmee je bijvoorbeeld kunt kijken wat er in een bericht staat. Met een harde druk (Pop) kan je weer andere acties uitvoeren. Je kunt dus acties uitvoeren in apps zonder berichten te openen.

A9-chip met M9-bewegingschip

De iPhone 6s zal een stuk sneller worden dan zijn voorganger dit is te danken aan de supersnelle A9-chip. Deze nieuwe chip maakt de iPhone 6s qua prestaties maar liefst 70% sneller! En grafisch zal de nieuwe iPhone 90% sneller zijn. Games zullen op de iPhone 6s nog mooier en beter te spelen zijn.

iPhone 6s met 12-megapixelcamera

Zoals we al eerder schreven heeft de iPhone 6s een 12-megapixelcamera waardoor de foto’s nog mooier zullen worden. Autofocus is verbeterd en er zijn 50 procent meer pixels dan in de vorige camera. Met deep trench isolatie is de hoeveelheid ruis geminimaliseerd. De camera in de iPhone 6s steekt nog wel iets uit de behuizing zoals dit ook al het geval was bij de iPhone 6.

De camera kan 4K-video’s schieten en het maken van selfies zal een stuk beter gaan omdat de FaceTime HD-camera aan de voorzijde tegenwoordig foto’s van 5-megapixel maakt en een Retina-flitser en True Tone heeft.

Als je met 3D Touch op een foto drukt ontstaat er een animatie met video’s, genaamd Live Photos.
iPhone 6s

iOS 9

De iPhone 6s zal worden voorzien van het nieuwe besturingsysteem iOS 9. Het iOS 9 zal weer vele verbeteringen en functies met zich mee brengen. Een functie welke zeker erg handig is, is de batterijbesparende modus. iOS 9 zal op 16 september voor iedereen te downloaden zijn.

Prijs iPhone 6s en iPhone 6s Plus

De prijzen voor de iPhone 6s en de iPhone 6s plus zullen exact hetzelfde zijn als de prijzen van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Al blijken er wel wat kleine verschillen te zijn hier komen we later nog op terug.

De iPhone 5s, iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zullen ook gewoon verkocht blijven worden maar dan als budgetmodellen.

Wanneer de iPhone 6s kopen ?

In de eerste verkoop landen kan je de iPhone 6s kopen vanaf 25 september. Nederland en België zitten helaas niet bij deze eerste groep. Mogelijk dat een week later het kopen van de iPhone 6s ook hier mogelijk is.

De eerste landen waar je de iPhone 6s kunt kopen zijn: Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

In bovengenoemde landen is de iPhone 6s te bestellen op zaterdag 12 september. Normaal gesproken is de eerste besteldag van een nieuwe iPhone altijd op een vrijdag.

Volg en Like ons:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *