iPhone 6s behuizing iets dikker

iPhone 6s afmetingen

Er zijn foto’s naar buiten gekomen van de iPhone 6s waarop te zien is dat de behuizing van de iPhone 6s iets dikker is dan die van de iPhone 6. Op de foto’s is te zien dat er een digitale schuifmaat aan te pas moest komen om het verschil te kunnen meten het gaat dan ook maar om een verschil van 0,2 mm. De iPhone 6s zal 7,08 mm dik worden en de iPhone 6 is 6,9 mm. Het verschil is met het blote oog niet waarneembaar.

iPhone 6s behuizing zal bijna niet veranderen

Afgezien van het feit dat de behuizing van de iPhone 6s 0,2 mm dikker zal worden zal er verder weinig veranderen aan de iPhone 6s behuizing. De reden dat de behuizing iets dikker zal worden is de nieuwe aluminiumsoort (7000). Dit soort aluminium is sterker waardoor de iPhone 6s minder snel zal buigen. Verder heeft de komst van Force Touch invloed op de dikte van het toestel. De grotere iPhone 6s Plus zal overigens 7,3 mm dik worden.

iPhone 6s behuizing

iPhone 6s groter

Buiten dat de iPhone 6s iets dikker gaat worden zal het nieuwe toestel ook wat groter gaan worden. De iPhone 6 is 138,1 x 67,0 mm groot en de iPhone 6s zal een lengte hebben van 138,19 mm en een breedte van 67,68 mm. Hier gaat het dus ook maar om een heel klein verschil maar het is net genoeg om een nauwsluitend hoesje niet meer te laten passen. Het zou overigens nog kunnen dat de afmetingen wat afwijken van deze maten maar dat zullen we volgende week gaan zien als Apple op 9 september het iPhone-event organiseert. We zullen dan meteen alle specificaties van de iPhone 6s te zien krijgen en pas dan weten we wat er allemaal waar was van de geruchten welke de laatste weken voorbij zijn gekomen.
iphone-6s-behuizing

Volg en Like ons:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *