Apple bestelt minder iPhones

In september zal Apple de iPhone 7 presenteren en ondanks eerdere berichten waarin werd beweerd dat er een verkooprecord gebroken gaat worden bestelt Apple minder iPhones. Digitimes weet te melden dat Apple 30% minder iPhones gaat bestellen. Dit zou te maken hebben met de lagere verkoopcijfers.

Bestel de iPhone 7

Lagere prijs

Apple zou de Taiwanese toeleveranciers om lagere prijzen hebben gevraagd, ondanks dat er minder iPhones besteld gaan worden. Normaal gesproken vraag je alleen om korting bij grotere aantallen. TSMC de maker van de A10-chip gaat ook niet in op het verzoek om lagere prijzen te berekenen aan Apple. Het bedrijf is overigens ook het enige bedrijf die de A10-chip gaat produceren voor Apple dus ze hebben dan ook geen alternatief.

iPhone 7 voorraad

Het feit dat er minder iPhone 7 toestellen worden besteld betekent niet dat de voorraad van de iPhone 7 veel lager zal zijn. Er zijn meerdere leveranciers die onderdelen aan Apple leveren dus het feit dat er bij de ene leverancier minder bestelt wordt wil niet zeggen dat er ook daadwerkelijk minder voorraad zal zijn. Het bericht staat dan ook haaks op de verhalen over een verkooprecord zoals van de week naar buiten kwam.

Aantal gebruikers iOS daalt

Het bericht past wel bij het feit dat het aantal iOS gebruikers daalt. Onderzoeksbureau Gartner laat weten dat Apple’s aandeel in de smartphonemarkt het tweede kwartaal van 2016 is gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Wereldwijd was het aandeel nog 14,6% en dit is gedaald naar 12,9%. De verkoopaantallen zijn hiermee ook gedaald van 48 miljoen vorig jaar naar 44 miljoen dit jaar. De kans is dus groot dat Apple hierdoor minder iPhones heeft besteld. De vraag ligt lager dan een jaar geleden.
ios-marktaandeel-tweede-kwartaal-2016
Hoeveel iPhone 7 toestellen Apple daadwerkelijk zal gaan verkopen dat zullen we in september weten. De iPhone 7 zal in september in de winkels komen te liggen. Het design van de iPhone 7 is nagenoeg hetzelfde als die van de iPhone 6s. De iPhone 7 zal een betere camera hebben, een drukgevoelige home-knop en de koptelefoonaansluiting gaat verdwijnen.

Volg en Like ons:

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *